Başvuru Başlangıç Tarihi: 11.03.2024
Son Başvuru Tarihi: 03.05.2024
Ön Değerlendirme Sonuç Tarihi: 10.05.2024
Etkinlik Tarihi: 20.05.2024
HEDEF KİTLE
- Akademisyenler
- Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrenciler
- Ar-Ge ve tasarım merkezleri
- Yatırımcı/Girişimciler
- Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler
- Fikri olan tüm araştırmacılar
DEĞERLENDİRME PROJE BAŞVURU DOSYALARI
- EK-1 - EK-2 TAAHHÜTNAME VE ÖZET FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
- EK-3 DEĞERLENDİRME FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
- EK-4 POSTER ŞABLONUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
- Posterler 70 x 100 cm boyutlarında hazırlanacaktır, prototip hazırlamada malzeme ve ölçek sınırlaması yoktur. (Prototip ile katılacak projeler başvuru formunda prototiplerine ait ihtiyaç (elektrik, fiziki alan vb.) sekreterya hizmetlerine bildirilecektir.
- Projeler, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Yalnızbağ Yerleşkesi, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde poster sunumu şeklinde gerçekleştirilecektir.
- Projesi kabul olan katılımcıların etkinlik tarihinde (20.05.2024) stant yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.
- Ön değerlendirme sonrası kabul edilen projeler için, katılımcılar sunum gününde posterlerini (EK-4) çıktı alarak hazır bulundurması gerekmektedir.
PROJE ESASLARI
- Proje Başvuru Formatı şablona uygun şekilde olmalıdır.
- Proje 12 pt Times New Roman fontu kullanılarak tek satır aralığı ile yazılmalı, sayfa boyutu standart A4 olmalıdır.
- Hazırlanan proje önerileri gönderilirken birden fazla dosya varsa bunlar .pdf, .rar veya .zip olarak tek bir dosyada birleştirip bir defada gönderilmelidir. Proje önerisi bir dosyadan oluşuyorsa bu dosya .pdf olarak gönderilebilir. Gönderilen dosyanın adı mutlaka proje yürütücüsünün adı ve soyadından oluşmalıdır. (Örnek: Adı-Soyadı.rar)
- Akademisyenler, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, yatırımcı/girişimciler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, fikri olan tüm araştırmacılar birinci başlıktan, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenciler ikinci başlıktan katılım sağlayabilir.
- Proje Pazarına başvuru yapacak tüm proje önerileri Türkçe olarak yapılacaktır.
- Bir kişi, takım veya kurumun proje önerilerinde başvuru sınırı yoktur.
- Katılımcılar, etkinliğe başvurarak projenin kendilerine ait olduğunu kabul ve beyan etmiş sayılırlar.
- Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Proje Pazarı etkinliğinde yer alan, sergilenen tüm proje önerilerini yayımlamak, arşivlemek ve yurt içi ve yurt dışında sergilemek haklarına süresiz sahip olacaktır. Projelerin patent, uygulama ve geliştirme hakları proje sahibinde olacaktır.
- Ön başvurusu kabul edilen projelerin son değerlendirmeleri Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Yalnızbağ Yerleşkesi, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde kurulacak stantlarda yüz yüze yapılacaktır.
Proje özetinde dikkat edilmesi gereken hususlar;
- Projenin başlığı
- Projenin amacı,
- Projenin gerekçesi, kısaca tanıtımı, bilime ve uygulamaya katkısını içeren özgün değeri,
- Kullanılacak yöntem/yöntemler ve materyal hakkında bilgi,
- Proje çıktılarının bilim, teknoloji, uygulama ve sosyo-ekonomik katkıları, ticarileşme potansiyeli, çevreye etkilerinin neler olacağından, bahsedilmesi beklenmektedir.
PROJE KONSEPTİNDE BULUNMASI GEREKEN TEMEL KAVRAMLARI:
Projenin Amacı ve Hedefleri: Amaç ve hedeflerin belirgin, ölçülebilir, gerçekçi ve proje süresinde ulaşılabilir nitelikte olmasına dikkat edilmelidir.
Özgün Değer: Proje önerisi ne ölçüde mevcut bilim/teknolojideki eksiklikleri ve/veya problem (ler)i ortaya koymakta; bu eksikliklerin giderilmesi veya problemlerin çözümüne yönelik özgün ve yaratıcı/yenilikçi öneriler sunmakta ve/veya ilgili bilim/teknoloji alan (lar)ına metodolojik / kavramsal / kuramsal olarak özgün katkılarda bulunmaktadır? Bahsedilmelidir.
Yöntem: Projede uygulanacak yöntem(ler) ve araştırma teknikleri ilgili olduğu alan ile ne ölçüde belirgin ve doğru olarak açıklanmış ve öngörülen amaçlara ve hedeflere ulaşmaya ne kadar uygundur?
Yaygın Etki: Proje başarıyla gerçekleştirildiği takdirde projeden patent / tescil, faydalı model, lisans, yeni şirket kurulması, yeni proje üretilmesi, farklı bilim / teknoloji alanlarında kullanılabilme vb. gibi çıktı ve sonuçların elde edilebilme potansiyeli ne düzeydedir? Proje çıktı ve sonuçlarının toplumsal sorunları çözme, ticarileştirilme, ilgili alanda ülkenin yurtdışına bağımlılığı azaltma ve / veya rekabet gücünü arttırma potansiyeli ne düzeydedir? Proje çıktı ve sonuçlarının, potansiyel kullanıcılara ulaştırılması ve yayılımına ilişkin sunulan plan/planlama ne düzeyde yeterli ve gerçekçidir?