• Anadolu Üniversiteleri Birliği III. AR-GE Proje Pazarı etkinliğine katılım ücretsizdir.
  • Akademisyenler, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, yatırımcı/girişimciler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, fikri olan tüm araştırmacılar birinci kategoriden, ön lisans, lisans, lisansüstü öğrenciler ikinci kategoriden (tüm alanlar) katılım sağlayabilir.
  • Sunulan projeler içerisinde daha önce TÜBİTAK veya başka fonlarca desteklenen (devam eden projeler de dahil) projelerin çıktıları sunulabilir. Fakat bu çıktıların daha önce başka proje pazarlarında ÖDÜL ALMAMIŞ olması gerekmektedir.
  • Proje Pazarına başvuru yapacak tüm proje önerileri Türkçe olarak yapılacaktır.
  • Proje sahiplerinden en az birinin projenin başında değerlendirme sırasında hazır bulunması gerekmektedir.
  • Anadolu Üniversiteler Birliği III. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde yer alan, sergilenen tüm proje önerilerini yayımlamak, arşivlemek ve yurt içi ve yurt dışında sergilemek haklarına sahip olacaktır.
  • Ön Değerlendirmeden geçen posterler 70 x 100 cm boyutlarında hazırlanacaktır, prototip hazırlamada malzeme ve ölçek sınırlaması yoktur. (Prototip ile katılacak projeler başvuru formunda prototiplerine ait ihtiyaç (elektrik, fiziki alan vb.) sekreterya hizmetlerine bildirilecektir.
  • Katılımcılar, projenin kendilerine ait olduğunu kabul ve beyan formu doldurmalıdırlar.
  • Projelerin patent, uygulama ve geliştirme hakları proje sahibine aittir.
  • Katılımcıların ulaşım, konaklama vb. masrafları kendilerine aittir.
  • Proje pazarı etkinliğinde “Mühendislik ve Temel Bilimler”, “Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri”, “Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri” olmak üzere üç farklı kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri verilecektir. Her bir kategoride, öğrenciler ve diğer katılımcılar (Akademisyenler, Tüm kamu kurum ve kuruluşları, Tüzel Gruplar, Şirketler, Ar-Ge Ofisleri) için iki başlıkta, birinci 12.500 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü 7500 TL ödül alacaktır. TÜBİTAK Projelerinde kategori ayrımı olmayacaktır.
  • Katılımcılara etkinlik sonunda katılım belgesi verilecektir.
  • Başvurular projepazari.ebyu.edu.tr sayfasından online yapılacaktır.
  • Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından organize edilmekte olan "Anadolu Üniversiteler Birliği III. Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğine projeleriyle katılmak isteyen adaylar, proje önerilerini aşağıda sıralanan önerilere uygun şekilde hazırlayarak başvuru son tarihine kadar aşağıdaki linkteki formu doldurup gönderebilirler.